Jagody już się powolutku kończą, zatem na pożegnanie chciałam Wam zaproponować danie przepyszne i naprawdę bardzo jagodowe. Sprawdzi się idealnie w kuchni leniuszków, którzy marzą o pierogach, ale nie mają ani babci pod ręką, ani sił, by za lepienie zabrać się samodzielnie. To jest ten sam smak właściwie, tylko zupa jest nieco lżejsza i robi się ją naprawdę ekspresowo. Przepis dedykowany przede wszystkim mamom, których pociechy nie akceptują długiego siedzenia w kuchni. Dzieci, które kochają Gumisie, na pewno się tą zupą zachwycą ;)
Zupa jagodowa
(porcja na dwa obiady dla trzyosobowej rodziny - z dokładkami)
- 0,5kg jagód
- 3l wody
- syrop klonowy bądź cukier kokosowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki śmietany 18%
- dowolny makaron
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz