Postanowiłam wziąć udział w konkursie. Czasem mam takie pomysły i generalnie lubię wyzwania, choć czasem strach przed przegraną zwycięża, wtedy potrzebuję mojego M., który mi mówi, że warto. Zatem na stronie Kulinarnego Bloga Roku możecie znaleźć mój przepis, w tym miesiącu zadaniem do wykonania było Finger Food - karnawałowe przekąski po polsku, więc postanowiłam zamieścić przepis na Racuchy z jabłkami, ponieważ jak się okazało bardzo przypominają nieco delikatniejsze pączuszki. Kieruję też do Was prośbę o głosowanie, bo mam szczerą nadzieję, że racuchy Wam smakowały, jeśli je wypróbowaliście, bądź też posmakują jeśli spróbujecie :]
Jeśli zaś chodzi o dzisiejszą propozycję kulinarną, to skoro był już omlet cesarski, więc teraz czas na klasyczny. Wykonanie go raze z degustacją, a w konsekwencji także pożarciem zajmuje w sumie 30 minut, więc jest to jedno z szybszych śniadań jakie zdarzyło mi się jeść, zaraz po kanapce z żółtym serem.
Omlet klasyczny
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka mleka
- biały serek do kanapek
- ulubiona konfitura
Smacznego!
Chyba się skuszę :)
OdpowiedzUsuńomlet.
OdpowiedzUsuńklasyka w kuchni, to podstawa ;]
Ale puchaty, az milo popatrzec!
OdpowiedzUsuńomlet, omlet, omlet..., teraz bede musiala sobie zrobic!
OdpowiedzUsuńsmaczny omlecik:)
OdpowiedzUsuńcudnie rozkoszne 30 minut ((:
OdpowiedzUsuńOmlety uwielbia cała moja rodzinka, na słodko, na ostro, z warzywami...
OdpowiedzUsuńja jeszcze dodaje łyżke cukru jest wtedy słodszy
OdpowiedzUsuń