19 kwietnia 2012

Świderki z tuńczykiem



A oto przepis przysłany mi przez dobrą znajomą, którą usilnie staram się namówić na blogową współpracę, żeby posty pojawiały się częściej niż w tej chwili:

Przepis „na szybko” dla osób, które nie mają czasu gotować, ale chcą smacznie zjeść. Tak naprawdę dania gotują się same, a najlepszym na to dowodem jest fakt, że ten wpis powstaje w czasie, kiedy mój obiad dochodzi sobie na kuchni ;)

 
Świderki z tuńczykiem

Dla dwóch osób:
  • ok 150-200g makaronu świderki
  • puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie rozdrobnionego czy sałatkowego)
  • niecała puszka kukurydzy
  • parmezan

Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, puszki otwieramy i odsączamy (tuńczyka tylko z nadmiaru oleju - będzie doskonałym nośnikiem smaku).
Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy z powrotem do garnka, w którym się gotował. Wrzucamy tuńczyka i kukurydzę, mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem - gotowe.
Przepis można wzbogacić o oliwki, pomidorki koktajlowe lub cokolwiek innego Wam się zamarzy ;)


3 komentarze:

  1. Będę musiała zrobić!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste, szybkie, smaczne - też kiedyś robiłam tylko, że dodałam cebulkę

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny przepis!

    Pozdrawiam,
    Forex

    OdpowiedzUsuń