A oto przepis przysłany mi przez dobrą znajomą, którą usilnie staram się namówić na blogową współpracę, żeby posty pojawiały się częściej niż w tej chwili:
Przepis „na szybko” dla osób,
które nie mają czasu gotować, ale chcą smacznie zjeść. Tak
naprawdę dania gotują się same, a najlepszym na to dowodem jest
fakt, że ten wpis powstaje w czasie, kiedy mój obiad dochodzi sobie
na kuchni ;)
Świderki z tuńczykiem
Dla dwóch osób:
Dla dwóch osób:
- ok 150-200g makaronu świderki
- puszka tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie rozdrobnionego czy sałatkowego)
- niecała puszka kukurydzy
- parmezan
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, puszki otwieramy i odsączamy (tuńczyka tylko z nadmiaru oleju - będzie doskonałym nośnikiem smaku).
Ugotowany makaron odsączamy i wrzucamy z powrotem do garnka, w którym się gotował. Wrzucamy tuńczyka i kukurydzę, mieszamy. Wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem - gotowe.
Przepis można wzbogacić o oliwki, pomidorki koktajlowe lub cokolwiek innego Wam się zamarzy ;)
Będę musiała zrobić!!! :)
OdpowiedzUsuńProste, szybkie, smaczne - też kiedyś robiłam tylko, że dodałam cebulkę
OdpowiedzUsuń